Wednesday, 25 July 2012

Things To Do : University Registration

Assalamualaikum wm wbt :)
Sihat semua? Setakat ni puasa cukup tak? Alhamdulilllah, setakat ni cukup la. Kalau dah datang matahari, aku nak berholiday la. Okay. Merepek je. -__-

Hihi. Kalau last 2 weeks, memang traffic jam la sebab semua orang update pasal UPU. Hihi. Aku pun sama je. This week jam pasal confuse nak isi borang kan? pastu nak apply scholarship kan? ehh. apasal aku taktahu apa apa pasal scholar ae? hmm :/ 

So, apa korang dah prepare? Mesti banyak kan? Sebab exited gila nak masuk university :)
As for me, aku boleh cakap, aku dah settle separuh la. KOT. haha :D Lets check this out :)
  1. Print surat tawaran + borang borang ( DONE )
  2. Isi form online. ehh ada jugak benda ni -__- ( DONE )
  3. Isi borang yang aku print ( ALMOST FINISH )
  4. Medical check up. aku ingat free. kahkah. tapi RM20 je sebab buat dekat hosp kerajaan ( DONE )
  5. Bayar yuran. RM2266+RM1.50 ( DONE )
  6. Bukak account cimb + cimb clicks ( DONE )
  7. PTPTN. confuseeeee! sebab tu tak isi lagi. but pin and sspn settle :)
  8. Shopping phase 1. before puasa haritu ( DONE )
  9. Shopping phase 2. time puasa + shopping raya. lagi. 5th August ni.
  10. Shopping phase 3. lepas raya. not so sure bila.
  11. Packing. will start at 23rd August :p
  12. LETS GO!! journey starts on 1st September.
SEE. dah banyak aku prepare kan? tapi seriously. im not ready yet. im not mentally prepared yet :(
takut nak pergi jauh jauh ni. ish ish. belum apa apa dah homesick :'(

And by the way, mama dah tempah flight tickets untuk cuti raya aidil adha. haha. semangat. mama tempah tiga. 1 aku, but aku dari Senai Airport la ke Penang. 2 for wawa and her friend dari KLIA ke Penang too. So, mama ayah adik amik kitorang kat Penang la. ohh. pasal kawan wawa tu, wawa takut naik sensorang sebab tak pernah lagi naik flight sensorang. dulu kecik kecik naik dengan tok ayah and maktok. bila besar sikit naik dengan mama ayah. tapi bila dah besar sekarang, naik sensorang :(
errrr. takutnyaaa.


Err. KRIK..KRIKK.. getting bored read my craps kan? well. ade aku kisah? why hidup to please others? thats an interesting title for next post i guest. like seriously, why? okay. okay. till next post bebeh.
Assalamualaikum wm wbt :)

take note :
why there are so many shopping huh? because we dont have to spend a large sum of money on everything at one time
why mengada naik flight huh? because our mom worry much if we take a bus.
sekian :p

5 comments:

  1. jai, i pon igt nak naik fligth. hewhew. jum nek sesama! hakhak. wawa naik bpe rm? ish awat dia xajak i. lol

    ReplyDelete
  2. i dont know la keksyipa kita boleh bersama sama ke tak. I naik dari Johor. berapa rm tu taktaw. my mom yang handle. haha. kawan wawa tu actually, my mom yang suruh, bukan wawa.

    ReplyDelete
  3. waaa best nye naik flight..
    ana pun sama jai
    cuak sesangat2 la sangat
    :(

    ReplyDelete
  4. warghh banyaknya dah prepare... seriously jelly mellyy... haiyyaa.. xpa2. tunggu sat.. tunggu sat hehehe..

    yey nnti bleyh tnya jai kalau xtaw papa ngeh3.. untunglah jai bleyh balik raya tu huhu hani kena raya kat sana apa huhuhu jellly2 lagi huhu

    ReplyDelete
  5. tapi raya tu tak sure la hani. sebab takde cuti pun tengok planner. tapi jai memang nak balik la. nak angkut barang lagi. hihi


    ana, tulaa. takut kan? sebab tak biasa jauh ngan family.

    ReplyDelete